zondag 02 juni 2019 22:15

Ruby Banen wint goud op Internationaal Judotoernooi

Schiedam - Afgelopen weekend waren judoka’s van Sportinstituut Schiedam actief op het Internationaal Judotoernooi  Venray en op het Mahorokan Westland toernooi te ’s-Gravenzande.

Het toernooi in Venray is traditioneel sterk bezet met judoka’s uit zo’n 30 landen.

Ruby Banen leverde een knappe prestatie door hier het goud te winnen bij de dames -21 jaar -70 kg. Ruby won al haar partijen zeer overtuigend. De finale besliste ze binnen de minuut met een schitterende ippon.

Dylan Jansen (-15 jr -50 kg) deed het met een zilveren medaille ook uitstekend. Hij wist zich naar de finale te knokken na overwinningen op twee Nederlanders, een Kroaat en een Belg. In de finale maakte Dylan een foutje waardoor hij in een houdgreep belandde.

Süheyl Uyar, Justin Droppert en Lieke Breedveld waren eveneens dichtbij een medaille, maar verloren de strijd om het brons.

Bij het Mahorokan Westland toernooi werd er flink gescoord door de judoka’s van Sportinstituut Schiedam.

Jana Bergman, Caelon Henriques, Aron Lussenburg en Mads Emil Olsen werden eerste.

Sebastian Olsen, Justin Droppert en Jesse Klerks legden beslag op de tweede plaats.

Derde plaatsen waren er voor Marie-Lynn Luesken, Iben Olsen, Naomi Lussenburg, Mees van Deventer, Kayra Uyar, Celil Uyar en Zakareya Aun.