zondag 28 oktober 2018 10:14

Korfbal: Nexus legt kampioenskandidaat Twist over de knie

Vlaardingen - Afgelopen zaterdag stond voor Nexus de laatste veldwedstrijd van de 1e helft van het veldseizoen op het programma. Bij buurvereniging Twist uit Vlaardingen had rode lantaarndrager Nexus de zware taak om te stunten tegen de huidige nummer 2 –en tevens kampioenskandidaat- uit de poule.

Met in het achterhoofd nog de eerste thuiswedstrijd tegen Twist, waar kansloos verloren werd, speelde Nexus fris van de lever. De Bron-equipe deed dan ook niets onder voor Twist, getuige ook de 6-6 ruststand. In de 2e helft bleek Nexus vandaag de beter ploeg door een dik verdiende 12-15 te boeken. Een uitslag waar niets op viel af te dingen.

Na een verkeerde pass in de eerste aanval van Twist reageerde Nexus direct met een doorloper van Juliette van Schie, een lekker begin voor de gasten dus. Twist herpakte zich door direct de aanval erna te scoren. Nexus hield de goede start vast met een korte kans van Noah Poppelier. Twist was niet van plan Nexus met een voorsprong te laten beginnen en scoorde direct weer een doelpunt. De aanval die volgde leverde geen doelpunt op, helaas wist Twist deze kans wel te pakken. Na 7 minuten spelen stond Twist 3-2 voor. Aan beide kanten viel het vervolgens aanvallend een beetje stil. Twist scoorde vervolgens als eerste een schot. Daar waar iedereen verwachtte dat Twist zou doorduwen was het juist Nexus dat zich herpakte en reageerde op het afstandsschot van Twist. Dit gaf Nexus energie, Sander Borgman werd de aanval erna helemaal vrij gelaten en strafte dit koelbloedig af met een korte kans. Het stond weer gelijk, met nog 17 minuten te spelen in de eerste helft. Nexus kreeg veel aanvallen, omdat de verdediging sterk was in het onderscheppen van de afvallende ballen. Twist liet merken niet voor niets op de 2e plaats te staan en scoorde snel na elkaar de 6-4. Vlak voor de rust wist Nexus nog 2 doelpunten te scoren, waardoor zij mede door het missen van 2 strafworpen van Twist met een gelijk stand de rust in gingen.

Nexus moest de tweede helft nog meer geven, omdat zij wist dat Twist dit ook zou doen. De eerste twee doelpunten van de tweede helft vielen aan de kant van Nexus, dit was de eerste keer dat Nexus 2 punten voor stond. Binnen enkele minuten had Twist de achterstand ingehaald. Tot 13 minuten voor tijd bleef de stand gelijk opgaan. Een strafworp, benut door Wilfred Koppe, zorgde wederom voor 2 doelpunten verschil (10-12). Nexus wist 10 minuten voor tijd zich los te maken van de kleine voorsprong, dit gebeurde door invaller Stefan Bohm; hij plukte een aanvallende rebound van de korf en nog voordat hij weer op de grond geland was had hij ook op prachtige wijze de bal door de korf geschoten middels een zogeheten 'jumpshot'. Het Nexus publiek liet zich nog eens goed horen en gaf haar team net dat laatste zetje; want binnen 3 minuten stond Nexus zelfs 11-15 voor. De laatste 7 minuten was het rustig aan beide kanten. Nexus wist de tijd en voorsprong te gebruiken. Door rustig de wedstrijd uit te spelen en gefocust te verdedigen kon Twist slechts 1 doelpunt maken. Dit zorgde voor een eindstand van 12-15. Door deze overwinning staat Nexus nu met 4 punten gedeeld laatste. Het verschil tussen de ploegen erboven is minimaal. Na het zaalseizoen zal de strijd door gaan voor het veilig stellen van een plek in de tweede klasse.