zondag 04 november 2018 20:44

Sportinstituut Schiedam wint in Leusden en Breda

Schiedam - De judoka´s van Sportinstituut Schiedam hebben afgelopen weekend goed gescoord op toernooien in Leusden en Breda.

In Leusden werd het jongensteam -10 jaar zaterdag kampioen bij het internationale Theo Meijer teamtoernooi. Het team won in de poule van het Engelse Core Judo, Judo A7 en Shoganai Dronten. In de kwartfinale werd gastheer Theo Meijer Sport verslagen en in de halve finale werd gewonnen van Budosport Arnhem. In de finale wonnen Jesse Klerks, Celil Uyar, Julian Kuipers, Roshendro Vermeer en Mosa Elkafaas met 3-2 van Kenamju. De teams -12 jaar en -15 jaar kwamen beiden tot twee goede overwinningen maar vielen niet in de prijzen.

Zondag wisten liefst 13 judoka´s van Sportinstituut Schiedam een podiumplaats te behalen bij de internationale Open Bredase Judokampioenschappen. Drie van hen behaalden de hoogste plaats op het erepodium. Dit waren Celil Uyar, Keano Rietdijk en Mads-Emil Olsen.