zondag 02 december 2018 14:22

Nexus in extremis langs Juliana

Schiedam - Op zaterdag 1 december stond voor Nexus de eerste competitiewedstrijd in de zaal op het programma. Nexus mocht tegen het bekende Juliana spelen.

De teams hebben elkaar eerder getroffen en altijd wist Juliana er met de winst vandoor te gaan. Nu bleken er 2 gelijkwaardige teams in het veld te staan die elkaar geen centimeter ruimte gaven. Uiteindelijk wist Nexus in haar allerlaatste aanval de 17-16 binnen te schieten, waarna Juliana in de ‘dying seconds’ niet meer wist te scoren.

De eerste aanvallen van Nexus verliepen niet soepel. Ook Juliana kwam niet direct in haar spel. Nexus wist als eerste de bal in de korf te gooien en stond na 8 minuten met 3-2 voor. Kort hierna reageerde Juliana, waardoor het 3-3 stond. Juliana koos ervoor Nexus achter te verdedigen, om zo de snelheid uit het spel te halen. Na wat chaotische aanvallen wist Nexus deze manier van verdedigen om te zetten naar een meer georganiseerd aanvalsspel, dit resulteerde in een voorsprong van 6-3, met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft. Met name ‘youngster’ Sander Borgman was aanvallend lekker op dreef met 2 puntgave afstandstreffers. Juliana vocht zich terug en stond op een 7-7 stand weer naast Nexus. Met deze stand gingen de beide ploegen ook de kleedkamer in.

In de tweede helft was het Nexus die als eerste een doelpunt wist te scoren. Direct na een doelpunt van Nexus, wist Juliana de stand weer te egaliseren. De hele tweede helft verliep op deze manier. Vaak was het Nexus die als eerste scoorde met onder andere afstandsschoten van Noah Poppelier, Suthes Balasooriyan, Sander Borgman en Juliette van Schie. Maar even zo vaak reageerde Juliana met een tegendoelpunt en dus een gelijke stand.

Het was dus smullen geblazen voor het aanwezige publiek in de Margriethal. Datzelfde publiek ging er nog maar eens goed voor zitten. De tijd tikte weg en geen van beide ploegen wist een definitieve voorsprong te pakken. Twee minuten voor tijd kreeg Juliana een strafworp mee, die ervoor zorgde dat het scorebord een stand van 16-16 liet zien. In de aansluitende aanval van Nexus werden er veel aanvallende rebounds gepakt, zodat de thuisploeg kon blijven herhalen. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat Lisa Stouten met een puntgaaf afstandsschot de beslissende treffer leek te maken. De sterk leidende Vlaardingse scheidsrechter Leo vd Bie had echter nog een paar seconden over op zijn klok. Het was dus nog even alle hens aan dek voor de Schiedammers. Juliana kreeg nog een aanval. De gecreëerde schotpoging werd echter niet afgerond en zo eindigde de wedstrijd, na een bloedstollend slot, met een eindstand van 17-16. Nexus heeft de eerste punten van dit zaalseizoen binnen. Volgende week mogen de Schiedammers afreizen naar Leiden om aan te treden tegen het onbekende KZ Danaïden.