zondag 16 december 2018 16:48

Nexus sluit het jaar af met verlies

Schiedam - Voor de korfballers van Nexus stond in de laatste wedstrijd van dit jaar de streekderby tegen OZC uit Rotterdam op het programma.

Nexus wilde de punten in eigen huis houden maar al snel keek Nexus tegen een 3-6 achterstand aan. Na een time-out wist Nexus de achterstand om te buigen in een 9-8 voorsprong. OZC kwam vlak voor rust nog wel op gelijke hoogte waardoor de ploegen bij de stand 10-10 gingen rusten.

In de tweede helft ging het tot 14-14 gelijk op. Daarna wist OZC de individuele fouten van Nexus genadeloos af te straffen. Binnen 13 minuten had OZC een gat van zeven doelpunten geslagen en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Nexus probeerde met een aantal wissels nog wat doelpunten te forceren maar dat zat er niet in. Uiteindelijk verloor Nexus het duel ruim met 15-24. Nexus hervat de competitie op 12 januari met een thuiswedstrijd tegen Atlas uit Ritthem.