zaterdag 02 april 2022 19:06

Nexus ondanks winst veroordeeld tot degradatiewedstrijden

Nexus is er zaterdag niet in geslaagd om de degradatiewedstrijden te ontlopen. De Schiedamse korfbalploeg moest daarvoor de thuiswedstrijd tegen directe concurrent ODO met een verschil van zeven doelpunten of meer zien te winnen. Uiteindelijk won Nexus wel maar de 14-11 zege was niet genoeg. Nexus moet nu in een tweestrijd tegen Korbis uit Waddinxveen het vege lijf zien te redden. Volgens coach Mario Bernard liggen er kansen. ¨Korbis speelt alles over de heren, als we die kunnen beteugelen maken we zeker een goede kans. We gaan er in ieder geval alles aan doen om er in te blijven¨, aldus Bernard.

Schiedam - Nexus is er zaterdag niet in geslaagd om de degradatiewedstrijden te ontlopen.

De Schiedamse korfbalploeg moest daarvoor de thuiswedstrijd tegen directe concurrent ODO met een verschil van zeven doelpunten of meer zien te winnen. Er gloorde aan het begin nog wel hoop voor Nexus toen de thuisploeg uitliep naar een 5-0 voorsprong. Na het eerste doelpunt van ODO liep Nexus nog verder uit naar 7-1. Daarna viel echter het tempo in de aanval weg en ontstonden er wat scheurtjes in de verdediging. De voorsprong liep terug en uiteindelijk ging Nexus met een 8-5 voorsprong de rust in.

In de tweede helft werkte Nexus hard maar slaagde het er niet in om het verschil groter dan vier te maken. Uiteindelijk won Nexus wel maar de 14-11 zege was niet genoeg.

Nexus moet nu in een tweestrijd tegen Korbis uit Waddinxveen het vege lijf zien te redden. Volgens coach Mario Bernard liggen er kansen. ¨Korbis speelt alles over de heren, als we die kunnen beteugelen maken we zeker een goede kans. We gaan er in ieder geval alles aan doen om er in te blijven¨, aldus Bernard.