zondag 10 april 2022 23:27

Korfbal: Nexus zet belangrijke stap richting handhaving

Korfbal: Nexus zet belangrijke stap richting handhaving Foto: Invaller Nick Pak wordt onreglementair afgestopt

De korfballers van Nexus zijn het tweeluik tegen Korbis uit Waddinxveen, waarin handhaving in de 2e klasse de inzet is, goed begonnen door op vreemde bodem met 11-12 te zegevieren. Lang zag het er naar uit dat Korbis de winst zou gaan pakken, zeker ook na een 8-4 ruststand. Met de nodige omzettingen aan Nexus kant, Nick Pak, Daphne Poot en Jochem Schuurman kwamen de lijnen, kwam Nexus beter in de wedstrijd.

De korfballers van Nexus zijn het tweeluik tegen Korbis uit Waddinxveen, waarin handhaving in de 2e klasse de inzet is, goed begonnen door op vreemde bodem met 11-12 te zegevieren.

Lang zag het er naar uit dat Korbis de winst zou gaan pakken, zeker ook na een 8-4 ruststand. Met de nodige omzettingen aan Nexus kant, Nick Pak, Daphne Poot en Jochem Schuurman kwamen de lijnen, kwam Nexus beter in de wedstrijd. Laatstgenoemde ontpopte zich tot matchwinner door vanaf een meter of 5 de 11-12 binnen te schieten. Nexus heeft daarmee een 1e stap gezet naar lijfsbehoud. Volgende week zaterdag komt Korbis op bezoek in Schiedam. Nexus heeft dan aan een gelijkspel genoeg om te handhaven.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Korbis. De gastheren liepen uit naar een 3-0 voorsprong. Nexus was duidelijk zoekende naar het juiste spel. Een vrije bal van Noah Poppelier werd vakkundig gepromoveerd tot doelpunt. Nexus zat er echter nog niet lekker in. Op een 6-3 stand greep coach Bernard in door routinier Nick Pak binnen de lijnen te brengen ten koste van Sef de Hart. Pak pikte meteen zijn doelpunt mee toen hij zijn tegenstander op de vierkante meter verschalkte. Inmiddels had ook Stefan Bohm het veld verlaten ten faveure van Jochem Schuurman. Het bracht Nexus echter nog niet dichter bij Korbis. Sterker nog, een bal die overduidelijk voor Nexus was werd aan Korbis cadeau gegeven en dit cadeautje werd vakkundig uitgepakt door Korbis: 8-4 rust.

Aan Nexus de taak om in de 2e helft uit een ander vaatje te gaan tappen. Tot 10-6 bleef het stuivertje wisselen tussen de 2 ploegen, waarbij de Nexus dames, in casu Juliette van Schie en Lisa Stouten de doelpunten voor hun rekening namen. Het bleek het startschot voor Nexus om zich volledig terug te knokken in de wedstrijd. Een strafworp en afstandsschot van Nick Pak bracht de stand terug tot 8-10, waarna Jochem Schuurman een prachtige actie nog mooier wist af te ronden. Kim Majoor schoot de beide ploegen voor het eerst in de wedstrijd weer naast elkaar. Beide 10 doelpunten met nog een paar minuten op de klok, het bleek een opmaat voor een uitermate spannend slot van de wedstrijd. Het was eerst de beurt aan Korbis om een lange doelpuntloze periode te doorbreken (11-10), het zou ook meteen het laatste wapenfeit van de thuisclub zijn. Na de gelijkmaker van Nexus tikten de seconden weg en de spanning steeg navenant. De climax kwam enkele tellen voor het eind van de wedstrijd toen Jochem Schuurman met zijn 2e doelpunt Nexus voor het eerst op voorsprong zette (11-12). Het bleek de winnende treffer.

Coach Bernard was duidelijk in zijn analyse na afloop van de wedstrijd: “de eerste helft was niet goed, de 2e helft was een stuk beter. Maar ondanks de winst moeten we nog niet te vroeg juichen, er wordt over 2 wedstrijden bekeken wie de meeste doelpunten scoort. We hebben nu genoeg aan een gelijkspel en dat zal nog lastig zat worden”. De return zal gespeeld worden op zaterdag 16 april a.s., om 14.20 uur in de Margriethal.