zaterdag 30 april 2022 21:14

Hermes DVS wint Schiedamse derby

Hermes DVS wint Schiedamse derby Foto: SCHIE

Vanmiddag werd op sportpark Thurlede de derby gespeeld tussen Excelsior’20 en Hermes DVS. Voorafgaand aan de wedstrijd overhandigde Eric Gudde, oud lid van Excelsior’20 en oud direkteur betaald voetbal bij de KNVB, een oorkonde aan een vrijwilliger voor zijn jarenlange inzet bij Excelsior.  Ook algemeen voorzitter  Ruud de Leede ontving de oranje vlag vanwege het 100 jarig bestaan van de vereniging. Dit was al 2 jaar geleden maar vanwege Corona kon dit niet eerder.

Schiedam - Vanmiddag werd op sportpark Thurlede de derby gespeeld tussen Excelsior’20 en Hermes DVS.

20220430 165709

De wedstrijd zelf kende een matige, doelpuntloze, eerste helft. In het begin van de tweede helft wist Hermes na een snelle uitbraak te scoren. Hierna kwam Excelsior wel terug in de wedstrijd maar kwam niet tot scoren. Vanwege het shirtje trekken van een verdediger van Excelsior in het strafschopgebied moest deze het veld met een rode kaart verlaten en benutte Hermes de toegekende penalty in 2e instantie.

Excelsior drong nog wel aan maar de eindstand kwam zo op 0-2.

Door deze overwinning gaat Hermes DVS richting het kampioenschap in het zaterdagvoetbal  West 2 – 4G