woensdag 25 mei 2022 17:08

Schiedam vs Vlaardingen in de supercup

Dinsdagavond was de finale van de supercup. Hermes en DVO streden op het terrein van Kethel Spaland om de trofee. Twee jaar lang kon de strijd om de Supercup geen doorgang vinden vanwege de coronapandemie, maar nu weer wel. Regerend Vlaardings kampioen DVO bleek met 5-1 veel te sterk voor Hermes.

De wedstrijd ging van start en onder luid gejoel van de fanatieke supporters van Hermes namen ze na 20 minuten voetbal de leiding in de tweestrijd. Net voor rust deed DVO iets terug en zette de stand terug op gelijkspel.

Na de rust leken de ploegen goed aan elkaar gewaagd, maar toen DVO op een 2-1 voorsprong wist te komen ging het snel. Kort daarna werd het 3-1 en aan het einde van de wedstrijd kwam ook nog de 4 en de 5-1. Waardoor DVO de prijs mee mag nemen naar Vlaardingen. Een mooie opsteker voor DVO trainer Ben Hoogwerf: hij maakt dit seizoen een einde aan zijn loopbaan bij DVO.

Hermes verliest de finale, maar hun seizoen is nog zeker niet afgelopen: met Rotterdam United en SVV nog op het programma strijd de ploeg van Gokhan Cayr nog vol op voor promotie naar de derde klasse. Voor DVO was dit een perfect einde van het seizoen de huidige nummer vier van de derde klasse heeft nog twee wedstrijden voor de boeg maar lijkt de 4de plek niet meer weg te gaan geven.