zondag 16 oktober 2022 17:24

Korfballers Nexus binden Dijkvogels aan de zegekar

De korfballers van Nexus hebben zaterdag de belangrijke thuiswedstrijd tegen Dijkvogels gewonnen. Voor beide ploegen was winst noodzakelijk om de aansluiting met de middenmoot niet te verliezen. Nexus stond na 10 minuten met 1-4 achter. Met een 5-7 achterstand ging Nexus de rust in. In de tweede helft deed trainer/coach Mario Bernard een aantal tactische wisselingen die een positief effect hadden op het spel van Nexus. Nexus kwam terug tot 8-8, In de laatste tien minuten zette Nexus echt aan en won het met 18-16.

door Patrick de Boer

De korfballers van Nexus hebben zaterdag de belangrijke thuiswedstrijd tegen Dijkvogels gewonnen.

Voor beide ploegen was winst noodzakelijk om de aansluiting met de middenmoot niet te verliezen. Nexus stond na 10 minuten met 1-4 achter maar met treffers van Laura Seip en Nick Pak leek Nexus de schroom van zich af te werpen. Dat was nog niet voldoende om in de eerste helft van de achterstand af te komen. Nexus ging met een 5-7 achterstand de rust in.

In de tweede helft deed trainer/coach Mario Bernard een aantal tactische wisselingen die een positief effect hadden op het spel van Nexus. Nexus kwam terug tot 8-8 en daarna volgde een periode met veel doelpunten. In de laatste tien minuten zette Nexus echt goed aan en resulteerde dit uiteindelijk in een 18-16 overwinning.

Voor Nexus staat volgende week zaterdag de ontmoeting in Bodegraven op het programma tegen de nog ongeslagen koploper Vriendenschaar.