zondag 23 oktober 2022 20:23

Koploper Vriendenschaar maatje te groot voor korfballers Nexus

De korfballers van Nexus hebben zaterdag de uitwedstrijd tegen koploper Vriendenschaar uit Bodegraven verloren. Met een 12-6 achterstand ging Nexus de rust in. In de tweede helft kwam de Schiedamse ploeg wat beter voor de dag maar de aansluiting kwam er niet. Koploper Vriendenschaar won het duel uiteindelijk ruim met 21-15. Volgende week speelt Nexus de laatste wedstrijd op het veld voordat de zaalcompetitie van start gaat. Nexus speelt dan de eerste return, uit tegen Reeuwijk. De wedstrijd in Schiedam wist Nexus begin dit seizoen met één doelpunt verschil te winnen.

De korfballers van Nexus hebben zaterdag de uitwedstrijd tegen koploper Vriendenschaar uit Bodegraven verloren.

De Schiedamse korfbalploeg, die vorig seizoen is gepromoveerd, stond na de gewonnen wedstrijd van vorige week op de derde plaats in de poule waar de ploegen niet veel voor elkaar doen. Koploper Vriendenschaar was, zeker in de eerste helft, echter een maatje te groot voor Nexus. Kim Majoor wist via een benutte strafworp de eerste achterstand nog ongedaan te maken maar in het vervolg legde de koploper de basis voor de overwinning met 5-1, 7-2 en 9-4 als duidelijke tussenstanden. Met een 12-6 achterstand ging Nexus de rust in.

In de tweede helft kwam de Schiedamse ploeg wat beter voor de dag maar de aansluiting kwam er niet. Koploper Vriendenschaar won het duel uiteindelijk ruim met 21-15.

Volgende week speelt Nexus de laatste wedstrijd op het veld voordat de zaalcompetitie van start gaat. Nexus speelt dan de eerste return, uit tegen Reeuwijk. De wedstrijd in Schiedam wist Nexus begin dit seizoen met één doelpunt verschil te winnen.