zondag 04 december 2022 17:15

Nexus toont veerkracht en wint ook tweede wedstrijd in zaalcompetitie korfbal

Nexus heeft zaterdag ook zijn tweede wedstrijd in de zaalcompetitie gewonnen. In de Margriethal was de Schiedamse korfbalclub te sterk voor ACKC uit Almkerk. Nexus ging met een 8-9 achterstand de rust in. De tweede helft begon gelijkopgaand. Via treffers van Noah Poppelier en Nick Pak (uit een strafworp) kwam Nexus met 13-11 voor het eerst op voorsprong. ACKC kon het verschil daarna nog terugbrengen tot één treffer maar Nexus maakte duidelijk dat de punten in Schiedam bleven. Nexus won het duel met 16-14. Nexus deelt nu samen met Movado de eerste plaats.

door Patrick de Boer

Nexus heeft zaterdag ook zijn tweede wedstrijd in de zaalcompetitie gewonnen.

In de Margriethal was de Schiedamse korfbalclub te sterk voor ACKC uit Almkerk. De gasten begonnen zeer goed en kwamen daarin op een 1-7 voorsprong. Er dreigde een afstraffing maar Nexus toonde daarna veerkracht en had de achterstand vlak voor rust teruggebracht tot 8-9.

De tweede helft begon gelijkopgaand. Beide ploegen scoorden om en om en na vijf minuten stond er 10-11 op het scorebord.

Beide coaches voerden enkele wisselingen door en bij Nexus pakten die goed uit. De bezoekers kregen steeds meer moeite met de verdedigende druk van Nexus. Via treffers van Noah Poppelier en Nick Pak (uit een strafworp) kwam Nexus met 13-11 voor het eerst op voorsprong. ACKC kon het verschil daarna nog terugbrengen tot één treffer maar Nexus maakte duidelijk dat de punten in Schiedam bleven. Nexus won het duel met 16-14.

Nexus deelt nu samen met Movado de eerste plaats. Op zaterdag 10 december speelt Nexus, opnieuw in de Margriethal, tegen DSO uit Klundert.