zondag 29 september 2019 20:10

Nexus wint uitwedstrijd in ´dying seconds´

De korfballers van Nexus hebben zaterdag de volle winst behaald in de uitwedstrijd tegen NIO. Met een 5-7 voorsprong ging Nexus de rust in. Na rust trok NIO de stand weer gelijk. Ondanks een niet zo soepele wedstrijd aan Schiedamse zijde kwam Nexus tien minuten voor tijd op een 9-11 voorsprong. Met nog één minuut op de klok scoorde Nexus de 11-12. Uit de aansluitende aanval kwam NIO weer op gelijke hoogte. Wilfred Koppe hield het hoofd koel en zette hij Nexus andermaal op voorsprong. NIO kon uit de laatste aanval niet meer scoren en zo won Nexus met 12-13.

Rotterdam - De korfballers van Nexus hebben zaterdag ´in the dying seconds´ de volle winst behaald in de uitwedstrijd tegen NIO.

Na een 2-0 voorsprong voor de ploeg uit het Rotterdamse Schiebroek kwam Nexus beter in de wedstrijd en ging ook het afronden beter. Met een 5-7 voorsprong ging Nexus de rust in.

Na rust trok NIO de stand weer gelijk. Ondanks een niet zo soepele wedstrijd aan Schiedamse zijde kwam Nexus tien minuten voor tijd op een 9-11 voorsprong.

De wedstrijd was daarmee niet beslist omdat NIO weer terug kwam tot 11-11. Met nog één minuut op de klok scoorde Nexus de 11-12. Uit de aansluitende Rotterdamse aanval kwam NIO weer op gelijke hoogte. Wilfred Koppe hield het hoofd koel en in ´the dying seconds´ zette hij Nexus andermaal op voorsprong. NIO kon uit de laatste aanval niet meer scoren en zo won Nexus met 12-13.

Door het verlies van koploper ADO staat Nexus nu samen met ADO, OZC en DSO op de gedeelde eerste plaats. Zaterdag 5 oktober treedt Nexus aan tegen medekoploper DSO.