zondag 06 oktober 2019 14:32

Nexus trekt aan het langste eind

Nexus trekt aan het langste eind Foto: Nexus 1 op de foto met het team van de week; de kangoeroe klup

Na een week vol regen speelt de 5e competitieronde zich af onder ideale omstandigheden. De doelpunten vallen dan ook gemakkelijk deze wedstrijd, getuige de 10-11 ruststand. Uiteindelijk weet Nexus met veel moeite de winst naar zich toe te trekken (21-18).

Schiedam - Na de nipte overwinning op NIO speelde Nexus deze week weer op eigen bodem. De tegenstander is oude bekende DSO, vanaf Klundert afgereisd, en zij staan samen met Nexus, ADO en OZC aan kop van de ranglijst.

DSO opent de score met een droge knal van afstand. Na een aantal aanvallen met veel kansen weet ook Nexus de 0 van het scorebord te spelen. De openingsfase blijft voor DSO waarin Nexus nog zoekt naar grip op hun tegenstander. Als eenmaal de grip gevonden is en ook kansen afgerond worden blijft tot aan de rust de score gelijk oplopen. DSO mag met 1 doelpunt meer de kleedkamers opzoeken (10-11).

De tweede helft blijven Nexus en DSO aan elkaar gewaagd. DSO door met veel energie en goede schoten de doelpunten te maken en Nexus leunend op haar sterke rebound. Op het moment dat de doelpunten dan vallen loopt Nexus gestaag uit. Toch weet Nexus DSO niet van zich af te schudden. Van weerszijden blijft de score om en om oplopen. In de laatste 8 minuten heeft Nexus een voorsprong van 4 doelpunten te pakken, maar DSO knokt zich nog 1 keer terug tot 19-18. Als een heuse puntspeler scoort Noah Poppelier uiteindelijk van grote afstand de bevrijdende 20-18. De 21-18 is uiteindelijk alleen voor de statistieken nog van belang.

Nexus deelt nu samen met ADO en OZC de eerste plaats met 8 punten. DSO blijft in het kielzog. Volgende week speelt Nexus uit tegen Conventus.

Nexus 1 – DSO(K) 1 | 21 – 18 (10 – 11) | 5 – 10 - 2019