zondag 27 oktober 2019 22:17

Podiumplaatsen voor judoka’s Sportinstituut Schiedam in Frankfurt

Op zaterdag werd Aimee de Bloeme tweede in de klasse -12 jaar -48 kg en in dezelfde klasse behaalde Marie Lynn Luesken de derde plaats. Keano Rietdijk behaalde het brons bij de jongens -12 jaar +50 kg en Amir de Jesus Amado won brons bij de heren -18 jaar -66 kg. Owen Bruinsel en Mads-Emil Olsen waren ook dichtbij een medaille, maar verloren de strijd om het brons.

Frankfurt - Vrijdag vertrokken 20 judoka’s van Sportinstituut Schiedam met hun coaches naar Frankfurt am Main voor deelname aan de 5e Internationaler Sparkassen Adler Cup. De judoka’s kwamen zowel zaterdag als zondag in actie.

Zondag was wederom een zware dag, met drie medailles als resultaat.

Bij de jongens -18 jaar was er een mooie bronzen medaille voor Mads-Emil Olsen. Waar Mads in de tweede ronde nog snel verloor van de Duitser Kevin Gajt wist hij diezelfde Gajt in de strijd om het brons te met ippon te verslaan. Bij de jongens -11 jaar waren er in de ochtend al twee medailles gewonnen. Keano Rietdijk werd kampioen en Julian Kuipers derde. Nog een aantal andere judoka’s waren dichtbij het podium maar wisten net niet de medaillewedstrijden te bereiken.