zondag 11 oktober 2020 16:59

Nexus wint met dubbele cijfers

Nexus wint met dubbele cijfers Foto:Nexus:Noah Poppelier probeert een korte kans in de korf te lepelen

Evenals vorige week waren de weergoden de buitensporters ongunstig gezind. Voor de Schiedamse korfballers van Nexus betekende het wederom een wedstrijd ‘op Zuid’, deze keer werden de degens gekruist met hekkensluiter Sperwers. Na de winst van vorige week tegen Thor was Nexus voornemens om ook Sperwers aan de zegekar te binden. Ondanks de stromende regen schoten beide teams uit de startblokken, zodat er binnen de kortste keren een 3-3 stand op het scorebord verscheen, daarna draaide Nexus de duimschroeven aan en liep uit naar een 5-10 bij rust. In de 2e helft speelde de Bernard-equipe de wedstrijd soeverein uit (7-16).

Rotterdam - Evenals vorige week waren de weergoden de buitensporters ongunstig gezind. Voor de Schiedamse korfballers van Nexus betekende het wederom een wedstrijd ‘op Zuid’, deze keer werden de degens gekruist met hekkensluiter Sperwers.

Na de winst van vorige week tegen Thor was Nexus voornemens om ook Sperwers aan de zegekar te binden. Ondanks de stromende regen schoten beide teams uit de startblokken, zodat er binnen de kortste keren een 3-3 stand op het scorebord verscheen, daarna draaide Nexus de duimschroeven aan en liep uit naar een 5-10 bij rust. In de 2e helft speelde de Bernard-equipe de wedstrijd soeverein uit (7-16).

Nexus begon de wedstrijd goed: Nick Pak wist door middel van een mooie doorloper het eerste doelpunt te maken. Echter wist Sperwers hier al snel een reactie op te geven met een afstandsschot. De volgende minuten waren Nexus en Sperwers aan elkaar gewaagd, de gelijkstand liep op tot 3-3. Vanaf dat moment wist Nexus door goed samenspel in de aanval de juiste kansen te creëren en zo grip te krijgen op de wedstrijd. En passant werd ook verdedigend op een beheerste wijze veel druk gegeven op de Sperwers aanval. Dit resulteerde dan ook in maar weinig tegendoelpunten. Nexus ging de rust in met een comfortabele voorsprong van 5-10.

Wegens het koude en regenachtige weer werd de wedstrijd al snel hervat. Het was de taak van Nexus om de inzet en samenwerking van de eerste helft voort te zetten in de tweede helft. Het begin van de tweede helft verliep bij beide partijen stroef, het slechte weer was hier zeker debet aan en dat verklaart dan ook dat er aan beide kanten maar weinig doelpunten werden gemaakt. Na meerdere aanvallen wist Juliëtte van Schie met een mooi afstandsschot het eerste doelpunt van de tweede helft te maken (5-11). Met nog 15 minuten op de klok liep de tussenstand al ‘stuivertje wisselend’ op naar 6-12. In de slotfase van de wedstrijd heeft Nexus de controle over de wedstrijd weten te behouden en is de voorsprong verder uitgebreid. Nexus bleef dus in de dubbele cijfers en won uiteindelijk met 7-16.

Mario Bernard over de winst: “we waren vandaag duidelijk de bovenliggende partij, maar met zulke omstandigheden als vandaag kan het ook heel anders aflopen. Gelukkig zorgde het spel en de mooie uitslag toch voor wat zonneschijn!’’.

Verslag: Sander van der Heijden