zondag 05 maart 2023 22:36

Nexus wint wederom van DSO

Nexus wint wederom van DSO Foto: Noah Poppelier wint 1 van de vele rebound duels, foto: Nexus

Na twee vrije weekenden stonden voor de korfballers van Nexus de return tegen DSO uit Klundert op het programma. 'In de voorgaande wedstrijd tegen DSO speelde Nexus een sublieme eerste helft en won uiteindelijk met 22-16, na een 16-8 stand bij rust. Die stand halverwege zou nu ongeveer de einduitslag worden, wat wel aangeeft dat het niet een beste wedstrijd was' laat Sander van der Heide van Nexus weten.

'Zeker in de 1e helft stond het vizier bij beide teams niet op scherp, wat uiteindelijk een 5-7 ruststand opleverde. In de 2e helft kwam DSO niet meer voor in het stuk, zodat Nexus uiteindelijk een eenvoudige zege kon bijschrijven (8-15).

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op, waarbij de 1e voorsprong voor DSO was. De gastheren kozen ervoor om het spel te vertragen en dat kwam het spelbeeld niet ten goede. DSO liep uit naar 4-2, maar afstandsschoten van Dionne van Dijk en Nick Pak zorgden weer voor een gelijke stand. Toen stonden er inmiddels al 20 minuten op de klok. Langzaam maar zeker nam Nexus het heft in handen. Met name in het vak met Noah Poppelier in de rebound kon er vaak herhaald worden, dit resulteerde uiteindelijk in een 5-7 ruststand.

In de 2e helft zou DSO nog maar 3 keer scoren en daarmee is de winst voor Nexus eenvoudig verklaard. Nexus opende de score in de 2e helft middels een mooi afstandsschot van Suthes Balasooriyan. DSO deed nog 1 keer iets terug (6-8), maar het was wederom Nexus die een surplus in reboundkracht om wist te zetten in doelpunten. Het eerste aanvalsvak had juist meer moeite in de rebound, maar door het inbrengen van Jochem Schuurman -ten faveure van Wilfred Koppe- werd ook dit probleem getackeld en speelde Nexus een gewonnen wedstrijd. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor de ingevallen Rick Borgman die met zijn 1e balcontact de luid bejubelde 8-15 binnen schoot.

Coach Bernard was na afloop duidelijk in zijn mening: “zeker in het 1e aanvalsvak speelden we te statisch en daarmee speelden we DSO in de kaart. Uiteindelijk zijn het de punten die tellen en die waren zeker verdiend.” Door het verlies van OZC lijkt ACKC de enig overgebleven concurrent voor 1 van de 2 promotieplaatsen naar de 1e klasse. Volgende week speelt Nexus de belangrijke wedstrijd tegen Atlas (15:10 uur, Margriethal)'.