zondag 15 december 2019 14:20

Nexus bindt ook KVK aan de zegekar

Met een 9-12 ruststand en een 17-20 einduitslag stond Nexus veelal aan de goede kant van de score, maar gemakkelijk ging het allemaal niet. Getuige ook tussenstanden als 7-7 in de eerste helft en 15-15 in de 2e helft. Nexus hield echter het hoofd koel in de bij vlagen fysieke strijd en won verdiend.

Dat het geen simpele overwinning ging worden werd al snel duidelijk.

Kapelle - Na de gewonnen wedstrijd van vorige week tegen Vriendenschaar was het voor de korfballers van Nexus van belang om deze goede lijn voort te zetten. Dit zou moeten gebeuren tegen rode lantaarndrager KVK uit Kapelle.

Dat het geen simpele overwinning ging worden werd al snel duidelijk. KVK kwam scherp uit de startblokken en wist veel weerstand te bieden. Nadat Nexus de opgelopen achterstand had weten te repareren ontspon zich een gelijk opgaande 1e helft waarbij opgetekend moet worden dat Nexus veelal aan de goede kant van de score stond. In de loop van de eerste helft wist Nexus een klein gat te slaan en ging met een stand van 9-12 rusten. Het was dus van belang om na de rust de score uit te breiden in het voordeel van Nexus.Toch was het de ploeg uit Kapelle dat wederom scherper uit de startblokken kwam, de Zeeuwen knokten zich knap terug in de wedstrijd: 15-15. Met nog een 15 minuten te spelen ging Nexus zakelijker spelen om toch de punten mee te nemen naar Schiedam. Dit pakte goed uit: de Schiedammers wisten de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken en uiteindelijk te winnen met 17-20.Coach Bron na afloop: “het was vandaag niet de beste wedstrijd die Nexus heeft gespeeld maar uiteindelijk hebben we wel weer de belangrijke punten gepakt, zo zie je maar dat je ook op wilskracht een wedstrijd naar je toe kan trekken”.

Nexus kan zich nu met “6 uit 4” opmaken voor het kerstreces. In het nieuwe jaar staat op 11 januari de thuiswedstrijd tegen koploper -en tevens gedoodverfde favoriet voor de titel- ONDO uit ‘s-Gravenzande op het programma.